Blog tilegnet Graphos danske kunder, med tips & tricks til brugen af programmerne i Creative Suite pakken: Photoshop, InDesign, Illustrator...

fredag, oktober 06, 2006

Photoshop: Outer Glow

Om hvordan du bruger Photoshop filteret Outer Glow (eller på dansk: Udvendig Glød).

Funktionen er nem at lægge på et eksisterende photoshoplag ved brug af Layer Style og er som standard sat op til at give et udvendigt glød på på et objekt eller tekstflade. Skriver du for eksempel med en mørk farve på en mørk baggrund, så kan du forbedre læseligheden væsentligt hvis du bruger funktionen Outer Glow.

Men hvad så hvis det modsatte er tilfællet? At du vil skrive med en lys tekst på en lys baggrund? Ja, du kan bruge den samme funktion. Men du skal ændre måden den fungerer på. Las os tage et illustativt eksempel:

Vi skriver teksten i hvid:

Teksten er svært læselig. Se bl.a. overgangen ved kanten af poolen samt overgang mellem UDLEJES og himmelen. Hvad vi ikke kan se her er, at det øverste linie slet ikke er synlig. Derfor en hurtig gang filter med Outer Glow og vi kan nu læse det hele langt mere klart:


Tricket består i at ændre Blending Mode fra Screen og farven fra den standard lysegule (som gør gløden lys) til Multiply og en mørk nuance.